Oleme aastate jooksul jõudnud käia mitmes Helsingi keelekümbluslasteaias ja -koolis. Soome keelekümblusprogrammis on valdavalt sihtkeeleks rootsi keel. 12.12.2017 tuldi Linnulaulu lasteaia eesvõttel tutvuma meie keelekümblusprogrammiga. Helsingi linna lasteaedade  ja koolide inimesed ning  haridusametnikud veetsid Tallinnas viis tihedat kümblustundi. Aitäh Tatjana Požoginale ja Izabella Riitsaarele, kes oma asutuste uksed külalistele avali hoidsid!

Suur-Pae lasteaias käidi keelekümblusrühmades ja tutvuti eesti keele õpetajaid toetava metoodikakabineti töö ning materjalidega. Soome külalistes tekitas erilist huvi väärtuskasvatus, „Kiusamisvaba lasteaia programm“ ja robootika võimaluste kasutamine (Bee-Bot).

Pae gümnaasiumis oli võimalik valida tunnikatkeid kuuest tunnist terve põhikooli ulatuses, kuulata kooli juhtkonna ülevaadet keelekümblusprogrammi rakendamisest. Tunnustati õppeainete lõimimiseks tehtava töö süsteemsust, ainetundides tähenduste mõtestamist ja mängulisi IT-lahendusi.

Õppepäeva kokkuvõtteks oli vestlusring Lõõtsa tänaval, mille juhatas sisse Einar Värä faktidega Eesti haridussüsteemist, PISA tulemustest ja keelekümblusprogrammi mudelitest. Külalised huvitusid keelekümblusõpetajate ettevalmistusest, õpilaste tulemustest ja kahesuunalise keelekümbluse programmist kui uuest keelekümblusmudelist.

Jaanuarikuise EDUCA-messi keelekümblejatest külalistel on võimalik tutvuda Linnulaulu lasteaia keelekümblusprogrammiga.

DSC 0487v

Lisa kommentaar